Telefoonverzekering

Score+34139

Omdat de telefoontoestellen tegenwoordig steeds belangrijker en bovenal steeds duurder worden kan het de moeite waard zijn om uw toestel te verzekeren. Mensen nemen hun mobiele telefoon overal mee naar toe en daardoor neemt de kans dat de telefoon beschadigd wordt steeds meer toe. Ook kan het bijvoorbeeld voorkomen dat de telefoon op de grond valt of in het water. Normaal gesproken kunt u uw telefoon dan weggooien terwijl het abonnement op uw toestel nog gewoon doorloopt waardoor u zelf voor een nieuw toestel moet zorgen. Als u uw telefoon dan verzekerd heeft, kunt u de telefoon naar de winkel brengen waar ter plekke besloten wordt of de telefoon nog gemaakt worden of dat u recht heeft op een nieuw toestel.

Omdat vooral de iPhone en de Blackberry erg dure toestellen zijn, worden deze toestellen ook steeds vaker gestolen en vervolgens doorverkocht. Als u uw telefoon dan verzekerd heeft kunt, nadat u aangifte heeft gedaan bij de politie, met de aangifte van diefstal terug gaan naar de winkel waar u uw telefoonverzekering heeft afgesloten en heeft u recht op een nieuw toestel. Als u deze verzekering niet had afgesloten kan het zomaar zijn dat u zelf een nieuw toestel moet kopen en dit kan u zomaar ongeveer de 1.000 euro.

De meeste telefoonverzekeringen dekken alle schade die ontstaan is door brand, neerslag of storm en diefstal. Echter moet de telefoon niet voor het grijpen liggen, de schade wordt alleen vergoed als het gestolen wordt uit een recreatieverblijf of een afgesloten ruimte.

De hoogte van de verzekering is meestal afhankelijk van de looptijd van de verzekering en de nieuwwaarde van het toestel. Zo is een simpele telefoon vaak redelijk goedkoop te verzekeren, terwijl de verzekering van een iPhone of een Blackberry vaak al enkele tientallen euro’s per maand kan kosten. ?