Rechtsbijstand verzekering (particulier)

Score+24473

Tegenwoordig moeten steeds meer documenten ondertekend worden zodat beide partijen zich aan het contract moeten houden. Als u bijvoorbeeld per direct een internetabonnement wilt opzeggen omdat de verbinding steeds langzamer wordt of u een reis geboekt heeft voor acht personen en er maar plek is voor vier personen en uw klacht wordt niet naar behoren opgelost door de reisorganisatie staat u in uw recht om het geld terug te vragen. Maar vaak gaat dit een stuk lastiger dan verwacht en daarom kan het handig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft en een geschil heeft met een andere partij, heeft u recht op een juridische specialist die de zaak voor u gaat proberen op te lossen.

Als bijvoorbeeld uw bedrijf gaat reorganiseren en u ontslag krijgt of u na een verkeersongeval uw werk niet meer kunt uitvoeren kan het handig zijn om het maximale uit uw contract te halen. Meestal krijgt u na het ontslag nog enkele maanden doorbetaald maar als u voelt dat u ten onrechte bent ontslagen kunt u dit ontslag voor de rechter aanvechten. Ook dan is het handig om hiertegen verzekerd te zijn want een zaak aankaarten bij de rechter is meestal tamelijk duur en ook de kosten van een advocaat liegen er niet om.

Een rechtsbijstandsverzekering is een verzekering waarvan veel mensen denken dat ze deze niet nodig hebben en dat het zonde van het geld is. Als u echter een geschil hebt met een andere partij kunt u veel kosten besparen indien u een rechtsbijstandverkering hebt. Meestal vinden mensen dat ze in hun recht staan, maar hier denk de tegenpartij vaak heel anders over. Daardoor kan er een groot verschil ontstaan want voor uw gevoel heeft u recht op hetgeen waar u daadwerkelijk recht op heeft. Indien dit het geval is, kan het handig zijn om juridische specialist in de arm nemen om u bij te staan gedurende de rechtsgang. Deze specialisten zullen er dan vervolgens alles aan doen om u te helpen, maar zeggen ook eerlijk wat ze denken wat er te halen valt en indien u geen gelijk heeft kan een korte afspraak met deze specialist u eventueel zelfs een hele tocht naar de rechter besparen.

De meeste rechtsbijstandverzekeringen vergoeden alle kosten die gemaakt worden bij de rechtsgang. Ook als er een externe deskundige nodig is, worden de kosten betaald door de verzekering. Er zijn verschillende vormen van rechtsbijstandverzekeringen beschikbaar. De meest gangbare vorm is biedt dekking tegen de meest voorkomende problemen. Als u echter ook verwacht dat u juridische hulp nodig kunt hebben bij vermogensbeheer, belastingzaken en bemiddeling bij echtscheidingen, dan doet u er goed aan om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Bij de meeste verzekeraars sluit u niet alleen een rechtsbijstandsverzekering voor uzelf af, maar is de rest van het gezin ook verdedigd. Zelfs uitwonende kinderen en reisgenoten gedurende uw vakanties zijn dan verzekerd zodat u er helemaal zeker van kan zijn dat u of 1 van uw gezinsleden goed verzekerd is als er sprake is van een juridisch verschil.