Online Boekhouding

Score+24771

Het online bijhouden van de boekhouding kent enkele voordelen: 

  • Het is overal bij te werken, omdat het online staat;
  • De meeste programma’s zijn eenvoudig in gebruik waardoor u snel aan de slag kunt;
  • U kunt de software altijd up to date houden;
  • Er zijn vele verschillende programma’s (in vele verschillende prijsklassen) te verkrijgen, dus er past altijd iets bij uw bedrijf;
  • Het is mogelijk om anderen (bijvoorbeeld uw accountant) te laten inloggen in uw boekhouding.Vooral wanneer uw bedrijf net begint, heeft het geen voorkeur om veel geld te betalen aan softwareprogramma’s en dure boekhouders. Wanneer u uw boekhouding via internet voert, is het mogelijk om uw administratie tegen lage kosten bij te houden. U betaalt vaak per maand, dus u bent nooit veel geld in een keer kwijt. Als u het pakket niet meer nodig hebt, dan kunt u het snel weer opzeggen. 

Online boekhouden en het online versturen van uw facturen is erg in opkomst. Het enige wat u daarvoor nodig heeft is een computer en een softwarepakket. Afhankelijk van de functies van het pakket, varieert ook de prijs in hoogte. Hieronder vindt u enkele aanbieders van software voor de online boekhouding. Sommige aanbieders bieden u hun pakket gratis op proef aan zodat u kunt testen of u het blijvend zou willen gebruiken. 

eFinance SOFT van Nesh Media is een programma waar u zowel de boekhouding mee kunt doen als facturen verzenden. Ook de urenregistratie kan in eFinance SOFT worden bijgehouden. Dit programma is speciaal voor kleinere ondernemingen bedoeld. U kunt eFinance SOFT dertig dagen gratis proberen en een abonnement kost €29,95 per maand. Met het programma Moneybird, maakt u online factureren erg eenvoudig. U kunt elke maand gratis drie facturen versturen en het programma kost tien euro per maand. 

Een ander programma om de facturen voor uw boekhouding mee te versturen is WeFact. Het is geschikt om de boekhouding voor kleine tot middelgrote ondernemingen te doen. U kunt dit programma dertig dagen gratis proberen en een abonnement kost u €12,50 per maand. Een wat duurder programma is e-boekhouden.nl. U kunt hier zowel de boekhouding mee doen als factureren. Het is een compleet pakket, wat erg eenvoudig is in gebruik. Een abonnement op het boekhouden kost €14,50 per maand en als u de facturatie erbij wilt dan kost u dat €9,50 extra per maand. U kunt dit programma eerst veertien dagen gratis proberen. Een ander programma dat erg geschikt is om te boekhouding en facturatie mee te doen is Exact Online. U kunt dit programma dertig dagen uitproberen en een abonnement kost u €29, €49 of €59 per maand. 

Test een programma goed voordat u een abonnement neemt op het programma. Houd de boekhouding regelmatig bij. Zorg dat niet iedereen uw inloggegevens weet. En heel belangrijk: zorg voor back ups en een geprinte versie van de boekhouding. U staat dan nooit met lege handen. Vul alle gegevens daarom ook zo compleet mogelijk in.