Geld lenen voor auto

Score+26564

Geld lenen voor een auto
Een lening afsluiten is aan de orde van de dag. Steeds meer mensen sluiten leningen af om te kunnen voorzien in luxe goederen, waaronder ook de auto. Een auto kun je tegenwoordig via de dealer deels kopen en deels lenen. Gedurende een looptijd los je dan de restante restschuld af. Wanneer er geld geleend wordt voor de aanschaf van een auto, of een ander luxe artikel, spreken we van een consumptief krediet.

Consumptieve kredieten
De consumptieve kredieten vormen een eigen categorie binnen de wereld van leningen en kredieten. Onder het consumptief krediet wordt een lening verstaan die bedoeld is om een aanschaf met beperkte houdbaarheid te doen, bijvoorbeeld witgoed of een auto. Onder de consumptieve kredieten worden vier leningen beschouwd. Hieronder lichten we ze toe.

Doorlopend krediet
Het doorlopend krediet is een populaire leenvorm. Als lener krijg je de beschikking over een bedrag, maar bepaal je zelf hoeveel je ervan opneemt. Alleen daarover hoef je rente te betalen.

Persoonlijke lening
Het persoonlijk krediet wordt vaak afgesloten om een dure aankoop mee te kunnen doen. Bij deze lening worden duidelijke en strikte afspraken gemaakt, waardoor de persoonlijke lening ook erg betrouwbaar is.

Koop op afbetaling
Steeds meer bedrijven en winkels doen aan koop op afbetaling. In principe leen je een product van ze en los je steeds wat geld op het product af. Net zolang tot je het volledige bedrag hebt afgelost. Vooral bij auto’s komt dit steeds vaker voor.

Huurkoop
Huurkoop lijkt erg op koop op afbetaling, maar heeft als verschil dat je bij huurkoop pas eigenaar bent na het aflossen. Tot die tijd huur je het betreffende artikel en blijft de winkel grotendeels eigenaar.