Geld lenen tarieven

Score+26080

Wie geld wil lenen, heeft diverse opties. De leenvarianten zijn heel uiteenlopend. Het doorlopend krediet, de persoonlijke lening en de snelle lening zijn momenteel erg populair. Maar afhankelijk van de lening en de verstrekker ervan, worden ook andere factoren bepaald. Zoals de tarieven. Het rentetarief verandert nogal vaak. Het is dus goed om de leningen en de geldverstrekkers goed in de gaten te houden.

Rente en aflossing
In principe betaal je voor elke lening aflossing en rente. Maandelijks wordt een vaste aflossing afgeschreven en daarbij zal je geld kwijt zijn aan rente. Die rente is de winst voor de bank. Met de rente kan een bank investeringen doen of beleggen. Internationaal gezien gaan er grote sommen geld om in het bankwezen. Al die geldstromen komen onder meer voort uit rentetarieven.

Wisseling
Banken zijn bedrijven en concurreren met elkaar. Zo zullen ze zo goedkoop mogelijk willen zijn voor hun klanten. Dat kunnen ze door met hun rentes te spelen. Hoe lager de rente, hoe liever de klant bij de bank een lening afsluit. De rentetarieven schommelen behoorlijk vaak en snel. Het is van belang om er op tijd bij te zijn en dit goed in de gaten te houden. Op het juiste moment een lening afsluiten kan je veel geld aan rente schelen.

Behandelingskosten
Sommige leningen doen niet aan rente, maar aan behandelingskosten. Deze leningen zijn vaak de flitsleningen en minileningen. Omdat deze niet door banken worden aangeboden, maar door particuliere bedrijven, hoeven ze zich niet aan de rentetarieven te houden. Deze leningen kosten vaak veel geld aan behandelkosten, ook wel administratieve kosten genoemd. Het is in de meeste gevallen voordeliger om een lening bij een bank af te sluiten.