Geld lenen particulier

Score+24017

Geld lenen als particulier
Lenen is aan de orde van de dag. Om als particulier geld te lenen, kun je bij vrijwel alle banken en kredietinstanties terecht. Op het internet zijn talloze websites te vinden over leningen. Wel voldoen particuliere leningen vaak aan enkele voorwaarden. In dit artikel benoemen we die voorwaarden en geven we voorbeelden van enkele leningen.

Voorwaarden
Een lening moet altijd voldoen aan enkele voorwaarden. Zo weet je als lener dat je het geleende bedrag vroeg of laat weer zult moeten terugbetalen. Dit wordt aflossing genoemd. Naast aflossing betaal je ook rente over de schuld die je hebt. Daar verdient de bank weer aan. Omdat deze voorwaarden nogal eens kunnen verschillen, kunnen leningen makkelijk op maat worden gemaakt.

Sociaal krediet
Voor mensen met een laag inkomen is het niet altijd even makkelijk om een lening af te sluiten. Om voor deze mensen toch wat te kunnen betekenen is het sociaal krediet bedacht. Een lening bedoeld voor mensen met een lager inkomen. De lening is voor hen op maat gemaakt, omdat zij niet zo snel hoeven af te betalen dan mensen bij een andere lening.

Pluskrediet
Speciaal voor oudere mensen, tussen de 60 en 65 jaar, is het pluskrediet ontwikkeld. De looptijd en de aflossing vormen bij deze doelgroep vaak een hoog risico. Daar is deze lening dan ook op gebaseerd. Het studentenkrediet
Het studentenkrediet is erg populair onder de studerende mensen. Deze lening maakt het namelijk een stuk makkelijker rond te komen tijdens de studie. Aflossing gebeurt meestal bij het krijgen van een eigen inkomen. Banken zetten graag in op deze lening, in de hoop dat de student in de toekomst ook een hypotheek of spaarrekening bij hen afsluit.

Oriëntatie
Voordat je een lening af gaat sluiten, is het aan te bevelen eerst wat te oriënteren. De genoemde voorbeelden hierboven vormen slechts het topje van de ijsberg. Er zijn veel meer leningen te verkrijgen, met ieder hun eigen voorwaarden. Leningen kunnen ook per bank verschillen in rentetarieven en aflossing. Ook online is over leningen veel informatie terug te vinden.