Doorlopende reisverzekering

Score+12008

Als u veel op reis gaat kan het handig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering is meestal al de moeite waard om af te sluiten als u enkele keren per jaar op vakantie gaat. Een doorlopende reisverzekering dekt bovendien ook al uw weekendjes weg in het buitenland en ook al uw stedentrips in het buitenland. Als u dus regelmatig naar het buitenland gaat doet u er goed aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hierdoor betaald u al met al niet alleen minder premie maar hoeft u bovendien niet voor elk weekendje weg of voor elke keer als u op naar een stad in het buitenland gaat een reisverzekering af te sluiten. Wat ook vaak voorkomt is dat mensen vergeten om een reisverzekering af te sluiten als ze bijvoorbeeld een stedentrip gaan doen of een weekendje weg gaan naar bijvoorbeeld Duitsland of België terwijl u dan eigenlijk onverzekerd op reis gaat. Daarom is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zodat u er niet elke keer bij na hoeft te denken of u wel verzekerd bent.

Meestal doet u er goed aan om uw doorlopende reisverzekering bij uw huidige bank af te sluiten. Als u dit doet krijgt u namelijk meestal een grote korting op uw reisverzekering. Zo krijgt u bij de ING en bij de Rabobank bijvoorbeeld 25% korting op uw doorlopende reisverzekering als u hier reeds klant bent. Vaak is het ook mogelijk om als optionele optie extra voordelig een automobilisten hulpverzekering af te sluiten, hetgeen erg handig is al u met de auto op vakantie gaat.

Met een doorlopende reisverzekering kunt 24 uur per dag hulp vragen bij ongevallen of calamiteiten bij de alarmcentrale. Ook zijn naast uw normale vakanties, wintersportvakanties en onderwatersport vakantie gratis mee verzekerd. Bovendien heeft u ook gedurende deze vakantie recht op een complete dekking indien er een ongeval of ongeluk gebeurd. Als u een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten worden zelfs al uw tandheelkundige kosten en hulpverlening in het buitenland standaard mee verzekerd.

Er is ook de mogelijk om een enkele optionele dingen te laten meeverzekering met uw doorlopende reisverzekering. Zo biedt een standaard verzekering alleen maar dekking binnen Europa en bent u alleen verzekerd als u niet langer dan 60 dagen aaneengesloten op reis bent. Echter is het mogelijk om een optionele verzekering erbij te nemen waardoor u een reisverzekering hebt waar u wereldwijd mee verzekerd bent en waarmee u maximaal 180 dagen aaneengesloten op reis mag zijn.

Het is ook mogelijk om een extra optionele verzekering af te sluiten waardoor u ook alle geneeskundige kosten in het buitenland vergoed krijgt. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als u gedurende een langere tijd in het buitenland verblijft en bijvoorbeeld last krijgt van een infectie die u daar lokaal wil laten behandelen. Ook is het mogelijk om samen met uw doorlopende reisverzekering een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Hierdoor hoeft u nooit meer los een annuleringsverzekering te betalen en meestal betaald u minder voor deze annuleringsverzekering omdat deze in combinatie met een doorlopende reisverzekering wordt afgesloten.