Bromfiets verzekering

Score+31159

Net als bij een auto of een motor moet bij een brommer, scooter of snorfiets verplicht een WA verzekering afsloten worden. Voor zowel de brommer als de scooter en de snorfiets gelden dezelfde regels. Zonder een WA verzekering, die de schade dekt die u aan andere personen of voertuigen veroorzaakt, mag u niet op het voertuig rijden en indien u dit wel doet kunt u rekenen op een fikse boete.

De premie voor een WA verzekering voor brommers, scooters of snorfietsen wordt in tegenstelling tot de autoverzekering landelijk vastgesteld. Deze is echter niet gelijk voor alle drie de voertuigen, een snorfiets is veelal een stuk goedkoper te verzekeren in vergelijking met een scooter of een brommer. Echter is de premie vaak ook hoger in grote steden omdat hier vaker schade wordt veroorzaakt in vergelijking met bijvoorbeeld het platte land.

Echter is het ook mogelijk om uw brommer, scooter of snorfiets aanvullende te verzekering. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw voertuig all-risk te verzekering waardoor u ook verzekerd bent tegen alle schade die tijdens een botsing veroorzaak wordt aan uw voertuig en aan het voertuig van de andere partij. In principe is deze verzekering dus een verplichte WA verzekering maar daarnaast vergoed het ook alle overige schade die u veroorzaakt heeft.

Het is ook mogelijk om uw voertuig WA aanvullende te verzekeren. Deze WA-extra of WA-plus heeft naast de verplichte WA verzekering ook een verzekering voor schade aan uw voertuig die niet door uw toedoen veroorzaakt is. Dit kan bijvoorbeeld schade aan uw voertuig door brand, diefstal, blikseminslag, hagel of storm zijn. Ook schade die u overhoudt na een botsing met een hert of een konijn worden bij deze verzekeringvorm vergoed. Wat niet door deze verzekeringsvorm vergoed wordt is bijvoorbeeld de schade die uw voertuig oploopt na een botsing met een andere auto dit wordt in deze verzekeringsvorm niet vergoed.