BKR Registratie

Score+37002

Het doel van het bijhouden van de leningen is om te bepalen of iemand kredietwaardig is. Dient u een aanvraag voor een lening in bij uw bank, dan wordt er vaak navraag gedaan bij het BKR. Het BKR voorziet de bank alleen van informatie. De bank is de uiteindelijke beslisser of u de lening krijgt of niet. Als u gewoon op tijd voldoet aan uw afbetalingen dan is de kans groter dat u de lening krijgt. Maar als u daarentegen een betalingsachterstand heeft, dan komt het vaak voor dat u geen lening krijgt. 

Veel mensen denken, overigens geheel onterecht, dat zij geen lening kunnen afsluiten omdat ze geregistreerd staan bij het Bureau Krediet Registratie. Het is zo dat u positief en negatief geregistreerd kunt staan. Als u positief geregistreerd staat, dan betekent dit dat u gewoon netjes voldoet aan uw maandelijkse afbetalingen. Het is dan ook waarschijnlijk dat een eventuele aanvraag voor een lening wordt goedgekeurd. Dit natuurlijk wel alleen wanneer u voldoet aan de voorwaarden van de bank waar u de lening wilt afsluiten. Als u negatief geregistreerd staat, dan betekent dit dat u niet voldoet of voldeed aan uw maandelijkse afbetalingen. De kans is dan zeer groot dat uw verzoek om een lening wordt afgewezen door de bank. 

Als u een negatieve BKR registratie heeft, maar toch een lening wilt dan is dit mogelijk. Er zijn diverse manieren waarop u alsnog een lening af kunt sluiten. Er zijn namelijk aanbieders die niet controleren of u wel of niet geregistreerd staat bij het BKR te Tiel. Andere opties zijn geld lenen van een familielid, vriend of kennis. Maar er zijn soms ook particulieren die u hun geld willen lenen (te vinden via bijvoorbeeld Marktplaats).